U bevindt zich hier: Home » Blog » Regisseer je eigen A-film!

Lees blogs van Erik Baart
Regisseer je eigen A-film!

Regisseer je eigen A-film!

Door: Erik Baart, CiEP-coach

Onlangs zag ik een advertentietekst in de krant waarin camperreizen door Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland werden aangeprezen. Ik las: “Ben je de ochtend een beetje doorgekomen? Kon je vandaag een beetje met je auto doorrijden? Kon je een plekje in de intercity vinden? Het is wat die ratrace die carrière maken heet.” De beschrijving eindige met de constatering dat je er maar beter voor kunt zorgen dat de film van je leven, die zich voor je ogen afspeelt, iets leuks te zien geeft.

Werk = B-film?
Uit het voorgaande zou je kunnen concluderen dat je door te werken in een B-film belandt. Schrikbarend is dat dezelfde krant eerder dit jaar ‘kopte’, dat meer dan de helft van onze beroepsbevolking “niet graag” gaat werken.

Hoe zou het zijn als de film ‘werk’ waardevolle elementen bevat die jij graag wilt (terug)zien? De werkende mens brengt gemiddeld zo’n kwart van zijn werkzame leven door op het werk. Interessante uitdaging dus om van een B-film een A-film te maken.

Plezier
Tijd om bij mijzelf eens te rade te gaan. Ik werk graag. Wat maakt dat ik graag werk? Ik wil in ieder geval graag in mijn werk terugzien dat ik een bijdrage lever aan mensen, dat er een inspirerend resultaat behaald wordt en dat ik plezier heb.

Dit zijn waarden in mijn werk en leven waarvoor je me ’s ochtends wakker mag maken. Als ik na een dag werken thuis kom en er zit iets niet lekker, dan is dit meestal terug te voeren naar het ontbreken van één of meerdere van deze waarden.

Passende keuzes
Het is dus van groot belang dat jouw waarden worden vervuld in jouw leven en werk. Dit begint bij je daarvan bewust te zijn en keuzes te maken die bij jou passen. Keuzes die aansluiten op jouw waarden en die van de organisatie waar je werkt. Klinkt zo eenvoudig als het ‘ei van Columbus’ en tegelijk is het lastig, want dit kan aardig confronterend zijn.

Doe jij de dingen die je graag doet? Is het vooral willen of is het vooral moeten? Heb je het idee dat je geleefd wordt of dat je de touwtjes in handen hebt? Zo maar een aantal vragen die jij jezelf kunt stellen.

Het bewust sturen op keuzes brengt je bij het willen. En zorgt ervoor dat je de regisseur wordt van je eigen A-film, die werk en leven heet.

Kortom: DE succesvolle film begint bij jezelf!

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok