U bevindt zich hier: Home » Blog » Online CiEP-en bij mboRijnland

Lees meer interviews
Online CiEP-en bij mboRijnland

Online CiEP-en bij mboRijnland

Verbinding voelen tijdens een online training, hoe doet CiEP dat bij onderwijsinstelling mboRijnland? 

Als bedrijf zijn wij bij CiEP Training & Coaching – met inmiddels 30 jaar ervaring – gespecialiseerd in het faciliteren van trainingen. Om een training te kunnen geven is verbinding tussen de coach en deelnemers heel belangrijk. De trainingen die wij als CiEP geven vonden altijd live plaats, maar daar kwam in 2020 noodgedwongen verandering in. Noodgedwongen klinkt negatief. Of  is verbinding toch online goed mogelijk?

Margriet van der Lugt – HR medewerker bij mboRijnland – deelt met ons wat de online CiEP training binnen haar organisatie heeft bijgedragen en hoe er tóch verbinding kan zijn tijdens een online training.  

Thuiswerken

Als onderwijsinstelling wordt er bij mboRijnland niet de voorkeur gegeven aan thuiswerken. Voor docenten was het vanzelfsprekend om (live) voor de klas te staan en het personeel met ondersteunende functies werkte alleen bij uitzondering thuis. Daar kwam in 2020 door corona  verandering in. In het begin bracht het online werken wat technische uitdagingen met zich mee, maar in de loop van de tijd heeft al het personeel zich aangepast en is op afstand werken vanzelfsprekend geworden. Met het versoepelen van de maatregelen en de positieve ervaring van het online werken, is het nieuwe beleid geworden dat je maximaal 50% van je werktijd op kantoor mag werken en dat werkt – met de nodige afspraken – uitstekend.

 

Verbinding

Om verbinding te houden binnen afdelingen wordt er veel gewerkt met MS Teams. De concrete  afspraken verschillen per afdeling. Meerdere afdelingen werken met een online dagstart of een wekelijks vergadermoment, waarbij het hele team aanwezig is. Tussendoor leggen collega’s  bij vragen of overleg onderling contact. “Tot september werkte ik in een team waar de online samenwerking vaak via korte overlegjes per dag verliep. In mijn inwerkperiode op de afdeling waar ik nu werk, vond ik het werken op afstand wél moeilijk, omdat je niet zo snel vragen kunt stellen. Ik moest mijn vragen bundelen, even snel een vraag stellen gaat dan toch wel makkelijker op kantoor”, vult Margriet aan.

 

CiEP-training online

Thuiswerken, online meetings, online trainingen, wat tot voor 2020 nog uitzonderlijk was bij mboRijnland, is vandaag de dag vanzelfsprekend geworden. In de aanloop naar de CiEP-training was Margriet van der Lugt zo gewend geraakt aan het online werken, dat een training online moeten volgen geen vraagteken opriep. De verbinding krijgen en houden tijdens een online training kan een uitdaging zijn, maar Margriet van der Lugt vond de persoonlijke verbinding tijdens de training erg goed.  “Doordat de CiEP-trainer echt de tijd nam, voelde ik mij betrokken tijdens de training en de werkplekbegeleiding. Na afloop van de training kon ik me zelfs niet bedenken hoe de CiEP-training live zou zijn, ik vond de training online goed werken!”, aldus – de enthousiaste CiEP-deelnemer – Margriet van der Lugt.

“Even snel een vraag stellen gaat toch wel makkelijker op kantoor…..”

 

Verloop van de CiEP-training

Margriet: “De eerste twee modules werd er veel verteld door de CiEP-trainer Jolanda. Er werd veel informatie gegeven, te vergelijken met een college, maar dan absoluut niet saai. MS Teams was hiervoor een perfect middel, want met oordopjes in kon je rustig de training volgen en bij vragen kon je een virtueel handje opsteken. Er was veel afwisseling tussen presentatie, oefeningen en filmpjes. Deze werkvorm in combinatie met de enthousiaste trainer is naar mijn mening een goede formule om een training écht leuk te maken.  

De individuele werkplekbegeleiding was ook online en wederom succesvol. Ik kon makkelijk mijn scherm delen, waardoor de trainer goed kon meekijken en de persoonlijke begeleiding kon doen. “Er werd veel tijd voor genomen. Dat is naar mijn mening echt een pluspunt van CiEP, dat er veel tijd wordt genomen. De volledige tijd wordt benut en als er geen vragen van de kant van de deelnemer zijn, dan gaat de CiEP-trainer zelf vragen stellen. Dat is echt de kracht van CiEP. “

“Dat er veel tijd wordt genomen voor de deelnemer, dat is echt de kracht van CiEP.”

 

Resultaten

Met een CiEP-training in een organisatie – zoals mboRijnland – die dat echt goed positioneert en omarmt, kun je je werkgewoonten veranderen in bewuste werkgewoonten met gewenste resultaten. CiEP zorgt voor meer overzicht in het werk, leert je bewuste keuzes te maken, te prioriteren en met die houding overdag keuzes te blijven maken. Het is ingewikkeld om jezelf zo te leren werken, maar door een goede training, tijd en herhaling kan het echt zorgen voor positieve gedragsverandering. Daarom ben ik zo enthousiast over CiEP!

 

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok