U bevindt zich hier: Home » Blog » Idealen onder druk?

Lees blogs van Rolf van den Wall Bake
Idealen onder druk?

Idealen onder druk?

Ik had altijd tijd te kort. Hield veel ballen tegelijk in de lucht en als er iets langs kwam wat ik interessant of leuk vond, dan zei ik weer JA. Ik werd een meester in het presteren onder tijdsdruk, altijd pal tegen de deadline aan. Ik verkondigde ook dat ik die druk nodig had om het beste uit mijzelf te halen. Maar ja, soms was ik niet op tijd klaar, bijvoorbeeld omdat de klus meer tijd kostte dan ik had in geschat of omdat er informatie ontbrak. Dan moesten er weer excuses of smoezen gevonden worden en moest ik op zoek naar extra tijd om de klus alsnog te klaren.

Ik zat in een soort fuik en zowel mijn lichaam als mijn omgeving begonnen steeds duidelijker te protesteren. Maar ja, ik deed dit mijn hele leven lang al zo, dus eigenlijk wist ik niet hoe ik het anders zou moeten doen. Ja, je tijd beter inplannen. Maar aan plannen had ik een broertje dood, dan werd je helemaal vastgezet. Toch kon ik zo niet doorgaan!

Tijdens mijn opleiding tot CiEP-coach werd het mij helder dat JA zeggen en de druk opvoeren mijn werkgewoontes waren en dat het ook anders kan. Het begint met kiezen: “Waaraan wil ik mijn waardevolle tijd besteden en hoe doe ik dat zodat het mij energie en bevrediging geeft? Hoe stuur ik op het realiseren van mijn dromen?”

Mijn vrouw Laura en ik wilden graag samen een nieuw leven opbouwen waarin we samen werken en wonen konden combineren. Zes jaar geleden besloten wij naar Zwitserland te verhuizen om daar die droom waar te maken. We huurden een oude boerderij in de heuvels, maakten een grote moestuin en voegden onze trainings- en coachingsactiviteiten samen. Ons ideaal was het om samen voor groepen te staan en dat doen we nu ook regelmatig.

Door de grote dingen in te plannen en ze niet uit te stellen, loop ik nog maar zelden tegen een deadline aan. De innerlijke rust die dat geeft, gun ik iedereen! En ik houd voldoende flexibiliteit over om mee te bewegen met wat zich aandient. Ik stuur op een goede balans tussen werk en ontspanning en zeg vaker NEE. Door gezonde voeding en voldoende beweging (stappenteller) probeer ik mijzelf fit te houden, iets wat naar mate je ouder wordt niet meer zo vanzelfsprekend is. De dynamiek van het leven vraagt me om daarbij continu alert te blijven op mijn doelen en telkens bij te sturen als dat nodig is. Als CiEP-coach geniet ik van mijn werk en leef ik samen met Laura onze droom.

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok