U bevindt zich hier: Home » Blog » Vakantie-advies voor burn-outkandidaten

Lees blogs van Ciep Training & Coaching
Vakantie-advies voor burn-outkandidaten

Vakantie-advies voor burn-outkandidaten

We weten dat meer dan 10 procent van de professionals kampt met burn-out. En dus weten we ook dat een grote groep professionals op weg is naar dit zwarte gat. De problematiek van een (aankomende) burn-out laat zich niet oplossen met een vakantie. Maar een pauze in het werk biedt wel de gelegenheid om alvast in praktijk te brengen wat burn-outspecialisten adviseren aan hulpvragers.

De natuur in. Dat is het meest gehoorde advies van burn-outdeskundigen aan mensen die op zijn. De ervaring leert dat de natuur helend werkt. Zeker in de zomertijd is dit advies praktisch goed uitvoerbaar. Want de vakantie-branche is er uitstekend op ingericht om ons op plekken te laten verblijven, waar de dosis natuurbeleving met een veelvoud verhoogd kan worden. Ben je een burn-out-kandidaat en wil je je vakantie gebruiken om te herstellen? Mijd deze zomer dan het gewoel van druktemakers en kies de eenvoud.

Alles in orde

Wat heeft bijvoorbeeld een boom je te zeggen als je tegen zijn stam aanzit en uitkijkt over de heuvels? Niks? Inderdaad kan een boom niet praten. Maar hij is wel uit een klein zaadje gegroeid tot zijn huidige omvang zonder dat enig mens dit proces seizoen na seizoen heeft begeleid. Oftewel, ook als je er niet bent en niet je mail checkt, kan het allemaal best in orde komen. Dat is het aardige van bomen: ze laten zien dat we misbaar zijn, maar zonder die ondertoon van overbodigheid. Want iemand die onder een boom zit, is daar niet overbodig. Die is.

Wens-sterren

Hetzelfde geldt voor iemand die naar de zee luistert en het zand aan zijn voeten voelt. Die heeft daar geen rol en dat is totaal geen probleem. Net zo min als er een taak is weggelegd voor degene die stilstaat bij een bergwei vol vlinders en bloemen. Ook de nachtelijke sterrenhemel in augustus biedt alle gelegenheid om te genieten van iets wat zich voltrekt zonder menselijk ingrijpen. Wie rond de 12e vanuit de gestrekte tuinstoel kijkt naar de sterrenbeelden Perseus en Cassiopeia, zal volop getrakteerd worden op vallende sterren. Wens wat je het meeste nodig hebt: even niks. Blijf liggen en je wens zal vervuld worden!

Geniet

In de vakantie dus even geen e-mail, geen telefoon, geen interrupties, geen deadlines, geen werkdruk, geen haast. Wel tijd om te herstellen, te reflecteren, een goed boek te lezen, in de natuur te zijn, niets te moeten, alleen dingen doen waar je zin in hebt. Tijd en aandacht voor de BV-ik, zodat je er na de vakantie weer tegen kan. Ik wens je namens het hele CiEP-team een fijne vakantie. Geniet ervan!

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok