U bevindt zich hier: Home » Blog » ♪ Kom van je stoel af!

Lees blogs van Ciep Training & Coaching
♪ Kom van je stoel af!

♪ Kom van je stoel af!

♪ ’k Waarschuw niet meer! Nee nee nee nee nee nee van dat dak je stoel af  ♪ ….

Werkplezier en vitaliteit vormen een sterk medicijn tegen te veel werkdruk. Als je lichamelijk én geestelijk vitaal bent, voel je je prettiger, sterker en kun je een deadline, volle inbox of file beter aan. En dat krijg je níét voor elkaar als je maar achter je computer blijft zitten.

Vitale mensen, misschien ken je ze wel of ben je zélf zo iemand: een vriendelijke, positieve, hardwerkende man of vrouw die ook nog sport en op pad gaat in het weekend. Dit is nauwelijks overdreven. Vitale mensen halen energie uit (bijna) alle aspecten van het leven. Vitaliteit heeft namelijk te maken met energie, motivatie en veerkracht. Dus ook als een vitaal mens tegenslag ervaart, zal hij of zij daar op een positieve manier mee omgaan en zal er niet al te veel energie weglekken.

Duurzaam inzetbaar

Vitaliteit is niet alleen interessant voor jezelf, maar ook voor je collega’s en  de hele organisatie. Vitale mensen gaan langer mee, zijn productiever, creatiever en hebben meer plezier in hun werk. En dat is belangrijk, want we brengen er maar liefst een derde van onze dag mee door, reistijd niet meegeteld. Je wilt dus energie krijgen en houden, en voorkomen dat het weglekt. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je werk doet wat je niet leuk vindt. Dat gaat ten koste van je mentale welzijn.

Energie lekt ook weg als je de hele dag zittend doorbrengt. Je lijf krijgt daar last van en dat merk je bijvoorbeeld door pijn in je nek, schouders, rug, armen en hoofd. Voldoende beweging is essentieel om die klachten te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat het effect van tussentijds opstaan en bewegen vaak groter is dan het effect van sporten buiten werktijd.

Zitvlees

Met deze kennis in het achterhoofd zijn de cijfers over zitten best shocking: twee jaar geleden al brachten Nederlanders van álle Europeanen de meeste tijd zittend door. Ruim 32% zelfs meer dan 7,5 uur per dag. Alarmerend genoeg om meer aandacht voor beweging te vragen. En ja, je hoort steeds meer mensen vertellen dat ze bewust de trap nemen en een wandeling maken in de lunchpauze.

9 uur

Toch is er weinig verbeterd. Integendeel. Een Britse studie van maart 2019 laat zien dat mensen nu gemiddeld 9 uur per dag zittend doorbrengen. In 2016 hadden bijna 70.000 doden in Groot-Brittannië voorkomen kunnen worden, als ze minder tijd zittend door hadden gebracht. Soortgelijk onderzoek is hier nog niet gedaan, maar deskundigen zijn het erover eens dat ook in ons land jaarlijks mensen overlijden doordat ze te veel zitten.

Verander jij ook per direct je zitgedrag?

Energiemanagement

Wil je niet alleen meer gaan bewegen, maar ook aan de slag met je mentale energie, je emotioneel fit voelen en gemotiveerd zijn voor je werk? Dan is een Energieworkshop iets voor jou. Je leert waar je energie van krijgt, waar die weglekt (of -stroomt) en vooral hoe je energie in balans kunt krijgen en houden. Daar heb je niet alleen op je werk iets aan!

Wil je meer weten over het programma of een afspraak maken met een van onze CiEP-coaches? Bel ons kantoor (071-301 28 41) of vul dit contactformulier in. 

 

Ga terug naar blogoverzicht

Beoordelingen

CNV Jongeren

CiEP heeft me niet alleen laten inzien hoe ik efficiënter kan werken, maar ook mijn eigen waarde als werknemer laten inzien.

Projectmedewerker

CNV Jongeren

Ik heb veel praktische tips en toepasbare handvatten gekregen, die ervoor zorgen dat ik met meer rust en energie mijn werk kan doen.

Projectmedewerker

The Hague University of Applied Sciences

Thank you very much for the training. Your training equipped me with practical skills that I have already started applying in my day to day work.

Lecturer

Royal Reesink

Ik ga bewuster om met het beoordelen en inplannen van nieuwe taken. Ik plan reëel en geef ook aan wanneer iets niet kan. Ik werk minder ad hoc.

Application Specialist

Leger des Heils

Vooral meer rust en overzicht en hele concrete handvatten waar ik snel resultaat mee kon boeken. Hele praktische en reële insteek waardoor verwachtingen klopten met resultaat.

Jeugdbeschermer

Arcadis Nederland B.V.

CiEP heeft me geleerd om in mijn werkzaamheden meer in het NU te staan en daar ook naar te handelen.

Operator GEO

PGGM N.V.

Door enthousiast te CiEPen krijg ik meer overzicht in mijn werk, wat de kwaliteit van mijn werk verhoogt en me een mate van rust geeft.

Corporate trainee

Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Toen ik organisatorisch aan het verdrinken was in mijn eigen werk heeft CiEP mij handvatten gegeven om de regie terug te kunnen nemen.

Analist C

Dichterbij Gennep

Meer balans in energie tussen werk en thuis betere communicatie.

Secretaresse

Universiteit Utrecht

Ik heb meer grip op mijn taken en doelen, dat geeft rust in mijn eigen werk, maar ook in contacten met collega's.

Beleidsmedewerker

Gemeente Leeuwarden

Meer structuur en overzicht verkregen in mijn werkzaamheden en daarmee tijdwinst bereikt. Dit alles geeft een voldaan gevoel.

Casemanager BBZ/WIK

Nederlandse Publieke Omroep

Meer inzicht in je werk, minder stress.

Eerste redacteur

Dow Benelux B.V. Attn. Engineering Solutions

CiEP heeft mij geholpen om mijn werk beter georganiseerd en overzichtelijk uit te voeren.

PCE Engineer

Immigratie en Naturalisatiedienst

Bewust zijn en effectief handelen, effectieve structuur aanbrengen/ regie in het werk.

Administratief medewerker

Rabobank

Het geeft vele handvatten. Ik vind het een toffe benadering die goed bij mij aansluit.

Projectmedewerker

Hoge Raad der Nederlanden

Meer bewustwording van het uitvoeren van werkzaamheden, efficiënter werken en beter omgaan met ad-hoc situaties.

Medewerker dossierbehandeling civiel

Gemeente Utrecht

Door CiEP heb ik de puntjes op de i weten te zetten en zijn verbeterpunten zichtbaar geworden voor mij, collega's en het team.

Officemanager

Gemeente Dalfsen

De combinatie van ondersteuning in zowel een groep als persoonlijk met voldoende tijd om het geleerde ook daadwerkelijk te implementeren.

Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning

Nuac Accountants & adviseurs

Van grote stapels en schrikken van dingen die af hadden moeten zijn naar overzicht en rust.

Directeur

N.T.R.

Structuur in en rondom de computer aangebracht. Meer een team geworden. Meer de koe bij de horens gaan vatten.

Managementassistente

Gemeente Hardinxveld-Giessendam

CiEP heeft me handvatten gegeven om met mijn valkuilen om te gaan. Hierdoor werk ik efficiënter en effectiever, wat leidt tot ontspannen werken.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein

Sint Maartenskliniek

Meer inzicht in waar ik mijn tijd aan besteed en hoe ik dat doe. Daarmee ook inzicht gekregen in waar ik iets aan kan veranderen, waar ik winst kan boeken om efficiënter met mijn tijd om te gaan.

Managementsecretaresse

Gemeente Medemblik

Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt en alleen al door het lezen van het CiEP boek werd ik weer enorm geïnspireerd en kreeg ik weer energie!

Senior medewerker Bestuurssecretariaat

Telenet

Perfect voor de 'chaos mens'!

Webmaster
web-monitoring-ok